Region Gotland
Reception och regionupplysning
Visborgsallén 19
621 81  Visby
Telefon: 0498-26 90 00
E-post: regiongotland@gotland.se Lämna dina synpunkter
Bild på covidriddare som tar emot besökare på kryssningskajen i Visby

Gotland kallar in ”Covidriddarna” för att hjälpa till att minska risken för smittspridning

Publicerad 2020-07-17 13:57
Region Gotland har tillsammans med näringslivsorganisationer på Gotland anlitat Riddarsällskapet Torneamentum för att hjälpa till att minska risken för smittspridning av coronaviruset.
Under de kommande högsommarveckorna kommer ”Covidriddarna” från Torneamentum att rida ut till välbesökta platser runt om på Gotland för att sprida budskapet ”Tillsammans tar vi ansvar”. 
De kommer bland annat att dyka upp på badstränder och inne i Visby.
 
Första uppdraget blir att hälsa gästerna från Silja Symphony och Viking Cinderella välkomna till Gotland nu på måndag den 20/7 kl.09:30 vid Kryssningskajen.
 
”Det känns jättekul att vi fick med riddarna på detta. Vi tror det kommer hjälpa till att påminna om budskapen som vi alla känner till vid det här laget, men som är så lätt att glömma när vi blir distraherade av annat i sommartider” Sven Montelius, tillförordnad smittskyddsläkare i Region Gotland.
 
 ”Det här är ett lite annorlunda och roligt angreppssätt. Det är så viktigt att göra allt vi kan för att påminna människor att hålla avstånd och ta eget ansvar. Förhoppningsvis hjälper riddarna oss med det. ” Frida Ganshed, Verksamhetsledare Gotlands Förenade Besöksnäring.
 
”Visby och Gotland är för många så starkt förknippat med medeltiden. När vi nu har de stora familjeveckorna framför oss, hoppas och tror vi att detta initiativ kommer att skapa en ökad medvetenhet hos alla samtidigt som det förstärker vårt goda värdskap ytterligare” Magnus Olsson, Verksamhetsledare Visby Centrum.
 
”Vi är både glada och stolta över att vi kallats in till detta viktiga och ärofyllda uppdrag.  För oss riddare är det en självklarhet att ställa upp när plikten kallar och vi ser verkligen fram 
emot att ta oss an uppdraget ” Lennart Borg, Riddarsällskapet Torneamentum.