Region Gotland
Reception och regionupplysning
Visborgsallén 19
621 81  Visby
Telefon: 0498-26 90 00
E-post: regiongotland@gotland.se Lämna dina synpunkter

Klart för kulturutbyte i september med Tyskland och Frankrike

Publicerad 2020-04-23 10:53
Två stipendiater är utsedda för Region Gotlands rese- och vistelsestipendier. Torbjörn Limé, visuell konstnär, tilldelas årets rese- och vistelsestipendium i Region Gotlands kulturutbyte med Westfalen-Lippe i Tyskland. Maria Molin, frilansjournalist, tilldelas årets vistelsestipendium i Frankrike. Båda stipendietiderna äger rum i september månad.

Sedan 1975 genomför Region Gotland ett kulturutbyte med Landschaftsverband Westfalen Lippe i Tyskland.

Konstnären Torbjörn Limé, verksam på Gotland, erbjuds årets rese- och vistelsestipendium. Det innebär en månads vistelse i Tyskland där stipendiet täcker kostnader för resa, uppehälle, boende och tillgång till ateljé. Utsedd konstnär tilldelas en plats i Dortmunds Künstlerhaus som ligger centralt i Ruhr området. Utöver boende och ateljé finns även möjlighet att presentera sig med en utställning. 

Region Gotland delar sedan 2018 även ut ett stipendium bestående av en månads vistelse på Hôtel Chevillon i Grez-sur-Loing i Frankrike.

Frilansjournalisten Maria Molin utses till årets vistelsestipendiat. Maria Molin vill efter en längre tids studier färdigställa ett eget bokprojekt om Gotska Sandön.
Stipendiet innebär fri vistelse i en lägenhet om 1 rum och kokvrå med ateljé/arbetsrum och tillgång till gemensamma rum på det legendariska hotellet där bland annat kändisar som Carolina Benedicks-Bruce, Carl Larsson och Strindberg höll till under sin tid. 

Läs mer om våra stipendier på våra webbsidor: https://www.gotland.se/westfalen och https://www.gotland.se/vistelsestipendium