Region Gotland
Reception och regionupplysning
Visborgsallén 19
621 81  Visby
Telefon: 0498-26 90 00
E-post: regiongotland@gotland.se Lämna dina synpunkter
Mässlogotyp för UF-mässan

Välkommen till årets UF-mässa

Publicerad 2020-03-06 13:28
Nu är det åter igen dags för årets regionala UF-mässa ”Entreprenörskap på riktigt”. Mässan äger rum tisdagen den 10 mars på kongresshallen Wisby Strand.

Hela 52 UF-företag ställer ut på mässan varav 38 UF-företag (med 127 elever) kommer från kommunala Wisbygymnasiet. Några exempel på de varor och tjänster som visas är: en s.k tinder-app för djur (som har inriktningen avel och djurkompisar), pasta gjort på gårdagens bröd från bageri, tygpåsar av återvunnet tyg och städtjänst som utförs med ekologiskt rengöringsmedel gjort på svensk raps.

Öppettiderna för allmänheten är klockan 12.00 till 18.00. På kvällen delas i vanlig ordning ut priser för bland annat årets Bästa monter, Bästa säljare och Bästa UF-företag. Region Gotland, som är en av Ung företagsamhets partners på Gotland, är i år tävlingsvärd för kategorin ”Årets vara”. De tävlande på mässan kan vinna en resa till Stockholm och medverkan på SM i UF-företagande 18-19 maj. 

Genom UF – Ung företagsamhet, har ungdomar i åldern 16 till 20 år möjlighet att driva egna företag under ett läsår, så kallade UF-företag. Företagen bygger på ungdomarnas egna affärsidéer. Stöd och hjälp får UF-ungdomarna av sina gymnasielärare och mentorer från näringslivet.

Läs mer om mässan