Region Gotland
Reception och regionupplysning
Visborgsallén 19
621 81  Visby
Telefon: 0498-26 90 00
E-post: regiongotland@gotland.se Lämna dina synpunkter

Förnyelsedagen närmar sig – alla är välkomna!

Publicerad 2020-02-24 16:11
Onsdagen den 4 mars är det Förnyelsedagen – dagen då Region Gotland uppmärksammar utvecklingsarbeten och delar ut Förnyelsepriset. 42 bidrag är med och tävlar om de fem priserna. Dagen är öppen för alla; medarbetare, medborgare och massmedia.

Förnyelsedagen äger rum i Ica Maxi arena på Visborgsområdet onsdagen den 4 mars. Dagen pågår mellan klockan 09.00 och cirka 16.45.

42 utvecklingsarbeten tävlar om äran och sammanlagt 100.000 kronor i prispengar. På Förnyelsedagen ställs alla nominerade bidrag till Förnyelsepriset ut. Dagen är fylld av inspiration, föreläsningar och festligheter och avslutas med prisutdelning. Fem priser kommer att delas ut; förnyelsepriset, kvalitetspriset, servicepriset, årets temapris samt publikens pris.

– Det är otroligt många bra och viktiga utvecklingsarbeten från regionens olika verksamheter i år. Många bidrag handlar om att digitalisera på olika sätt för att tillgängliggöra eller förenkla för dem de finns till för. Genomgående visar bidragen på ett starkt engagemang för sina kunder, elever, brukare eller patienter, säger Lisa Lindell, strateg på regionstyrelseförvaltningen och ansvarig för Förnyelsedagen och Förnyelsepriset.

Förnyelsedagen kommer att sändas live. Länken kommer att finnas på Förnyelseprisets hemsida, se länk längre ner.

Program för den 4 mars
Alla programpunkter är ännu inte spikade men här kommer några hållpunkter för dagen:

  • 9.00 Inspirationsföreläsning av Tuva Palm, som bland annat pratar om hur organisationer bör förbereda sig för framtiden. Se mer information om Tuva Palm här: https://www.athenas.se/foerelaesare/tuva-palm/
  • 10.00 Invigning och musik från Folkhögskolan.
  • 10.30 Mässan öppnar.
  • 11.00-15.30 bidragen presenterar sina utvecklingsarbeten från scenen.
  • Mellan klockan 11.00 och 14.00 finns möjlighet till lunch på restaurang Joda i arenan.
  • 15.30 Mingel och musik från Folkhögskolan.
  • 16.00-cirka 16.45 Prisutdelning.

Välkommen till en inspirerande dag om hur idéer blir till verklighet!