Region Gotland
Reception och regionupplysning
Visborgsallén 19
621 81  Visby
Telefon: 0498-26 90 00
E-post: regiongotland@gotland.se Lämna dina synpunkter

Torsten Flemming ny utbildningsdirektör

Publicerad 2020-01-28 14:45
Det blir nuvarande grundskolechefen Torsten Flemming som får uppdraget att leda utbildnings- och arbetslivsförvaltningen framöver.

Torsten Flemming är sedan 2016 grundskolechef på Region Gotland, och har en gedigen erfarenhet av att leda skolor här på ön. Han har bland annat varit rektor för Norrbackaskolan och för Solbergaskolan i Visby. Han har tidigare arbetat som lärare och speciallärare samt som rektor för Svenska skolan i Tanzania.

– Vi har efter en gedigen rekryteringsprocess med flera kvalificerade kandidater nu beslutat att Torsten Flemming blir vår nye utbildningsdirektör. Torsten kommer med sitt ledarskap, kunskap och erfarenhet inom bland annat utbildning och arbetsmarknad att utveckla förvaltningen men också att bidra till helheten inom Region Gotland. Jag är mycket glad att vi nu också lyfter intern rörlighet och hittar goda kandidater internt, säger regiondirektör Peter Lindvall.

– När jag blev tillfrågad om att söka den här tjänsten så tog jag mig en rejäl funderare. Det är ett stort uppdrag. Men nyfikenheten tog överhanden och insikten om att jag verkligen vill det här. Nu ställer jag mig ödmjuk inför uppgiften och hoppas att jag efter 40 år i utbildningsväsendet och 20 år som chef, ska kunna bidra med erfarenhet och ett brinnande intresse för de här frågorna, säger Torsten Flemming.

Torsten Flemming är 58 år och bor med sin fru i Visby. Han har lärarutbildning, rektorsutbildning och skolchefsutbildning. Han tillträder sin nya tjänst senast den 1 juni 2020. Fram tills dess fortsätter nuvarande tillförordnad förvaltningschef Karl-Erik Söderberg sitt uppdrag.