Kontakt

Avdelningen för arbetsliv och etablering
Besöksadress: Mästergatan 5E
621 82 Visby
 
Samordnare för feriejobb

Sanna Nurmi Stumle
Telefon: 0498-20 36 22
E-post: feriejobb@gotland.se

Klara Hammarstedt
Telefon: 0498-20 35 28
E-post: feriejobb@gotland.se

Region Gotland
Reception och regionupplysning
Visborgsallén 19
621 81  Visby
Telefon: 0498-26 90 00
E-post: regiongotland@gotland.se Lämna dina synpunkter

Jobben vi erbjuder

Vi erbjuder feriejobb inom flera områden i Region Gotlands olika verksamheter. Utöver Regionens verksamheter samarbetar vi även med privata utförare och ideella föreningar. Här nedan hittar du de arbetsområden som finns att välja under sommaren 2022.

Inom äldreomsorgen erbjuder vi ungdomar jobb på något av Gotlands äldreboende där du får hjälpa till med olika aktiviteter för de boende. Många äldre mår bra av att träffa ungdomar. Arbetsuppgifterna kan vara promenader, läsa tidningar, matlagning, duka fram frukost, mm. Du utför ingen vård, utan står för en viktig funktion där du kan ge guldkant till våra boende.

 

På förskola och fritidshem jobbar du med barn i olika åldrar. Du hjälper till med att ta hand om barnen, ordna med mellanmål samt är med vid olika aktiviteter som lek och pyssel. Dina arbetsuppgifter kan också bestå av allmän städning, sortering och rengöring av leksaker och annat redskap. Du hjälper till där du behövs under dagen.

Du som ska jobba med barn och unga, behöver ett utdrag ur belastningsregistret från Polismyndigheten som går att beställa på nätet.

 

 

Biblioteken är till för alla så gillar du att möta människor är det en bra arbetsplats. Arbetsuppgifterna består av att sätta upp böcker, städa och hålla snyggt. Det kan vara allt ifrån att sortera böcker till att möta besökare och vara behjälplig i informationsdisk med mera. Om du arbetar under vecka 27 kommer du att vara med på Almedalsveckan. 

Gillar du barn, och tycker om att läsa? Då ska du välja det här området.  Du ska läsa högt för barn och prata om vad ni har läst.  Du varvar det med rörelse bland annat lekar. Du arbetar på ett fritids i Visby. Det finns personal som hjälper dig att välja ut böcker, det du bidrar med är att högläsa och att leka; att vara med barnen. 

Du som ska jobba med barn och unga, behöver ett utdrag ur belastningsregistret från Polismyndigheten som går att beställa på nätet.

Har du frågor om detta arbetsområde kontakta Iréne Rodebjer, 070-4477883/ irene.rodebjer@edu.gotland.se.

Danssommarjobbet är ett kreativt och spännande feriejobb för dig som vill testa hur det är att arbeta som dansare. Du får vara med i en ensemble tillsammans med andra ungdomar som arbetar med att skapa dansproduktion under professionell ledning. Arbetsuppgifterna består bland annat av dans- och teknikträning, repertoar samt eget arbete och improvisation. Projektet involverar även samverkan med de övriga kultursommarjobben samt olika former av presentation, redovisning eller uppförande.

Period: 15 juni – 6 juli (midsommarafton ledigt).

Har du frågor kontakta dansutvecklare Gia Schager:

E-post: gia.schager@gotland.se

Telefon: 0704-47 74 59.

 

Under sommaren 2022 har du chansen att testa på att jobba som filmarbetare. I ett filmteam på åtta personer, och med handledning av en professionell filmare, får du vara med och arbeta med allt från idé och manus till produktion, inspelning och visning av en film. Arbetsuppgifterna består bland annat av skrivande, casting, produktionsplanering, inspelning, redigering och att arrangera en visning av den färdiga filmen. I år läggs särskild vikt vid arrangörskap tillsammans med de övriga kultursommarjobben.

Period: 15 juni – 6 juli (midsommarafton ledigt).

Kontaktperson: Sandra Fröberg, utvecklare barn & unga Film på Gotland.

E-post: sandra.froberg@gotland.se

Telefon: 070-7887827

 

Årets musiksommarjobb består av att spela i band inför publik.

Arbetet börjar med en intensiv repetitionsperiod, och sen åker vi på turné på bland annat äldreboenden, fritidsverksamheter samt andra större och mindre scener. Ett inspirerande och lärorikt sommarjobb som kräver grundläggande förkunskaper på minst ett instrument eller sång.

Ansökan görs via webben men du behöver också skriva ett kortare mejl till feriejobb@gotland.se där du berättar varför du söker musiksommarjobbet och vilka förkunskaper du har. Ur alla sökande med grundläggande förkunskaper väljs sedan musikerna ut genom feriejobbens prioriteringsordning. 

Musiksommarjobbet pågår under perioden 15 juni–8 juli. Lediga dagar är 16–17 juni samt midsommarafton.

Mer info hittar du på www.gotlandsmusiken.se/unga/musiksommarjobb

Vid frågor kontakta Vera Kebbe

E-post: vera.kebbe@gotlandsmusiken.se

 

 

Drömmer du om att stå på scen som skådespelare? I det här sommarjobbet får du vara med i en teaterensemble och under professionell ledning lära dig grunderna inom skådespeleri. Arbetet innebär mycket samarbete i grupp och tillsammans kommer ni att få arbeta fram en egen teaterföreställning. Arbetsuppgifterna innebär bland annat att skapa ett manus och repetera en föreställning fram tills premiär. Sommarjobbet inom teater involverar även olika workshops och samverkan med de övriga kultursommarjobben. Ett inspirerande och kreativt sommarjobb.

Period: 15 juni – 6 juli (midsommarafton ledigt)

Kontaktperson: Annika Wassén, regional teaterutvecklare

Epost: annika.wassen@gotland.se

Telefon: 0707 484358

 

 

Det här är ett feriejobb som passar dig som är historieintresserad och vill arbeta tillsammans med andra människor.

Sockenarkivet i Burs arbetar med att dokumentera det som finns i arkivet, hitta former för att göra samlingarna tillgängliga för besökare och forskning. I arbetet ingår även att utveckla närvaron i sociala medier och på hemsidan. Du som feriearbetare får möjligheten att vara en del i detta praktiska arbete men också träffa besökare, lära förstå guiderollen och om du så önskar själv visa Sockenarkivet för besökare. Hämtning och lämning vid Stånga busstation kan ordnas.

Under sommaren 2022 har du chansen att jobba som Demokratiutvecklare och filmarbetare! Vi söker dig som är intresserad av samhällsfrågor, media och kommunikation.

Ni kommer att vara 4 personer som tillsammans ska undersöka hur barn och ungdomar vill föra en dialog med beslutsfattare på Gotland för att de ska uppleva sig engagerade och lyssnade på i demokratiska frågor. Utifrån det är er uppgift att göra en kort film där barn och ungdomars röster och tankar får komma fram. Filmen kommer att visas under Almedalsveckan där ni också kommer att delta i en panel tillsammans med lokala politiker.

Ni kommer att få handledning av olika personer, bland annat kommunikatör, journalist och professionell filmare. Ni kommer att arbeta med allt från idé och manus till produktion, inspelning och presentation av en film. Arbetsuppgifterna består bland annat av research, skrivande, produktionsplanering, inspelning, redigering och att medverka vid visning av den färdiga filmen.

 

Arbetsdagar: 15-17 juni, 20-23 juni (midsommarafton ledig), 27-29 juni,

3- 7 juli (Obs! sön-tors) Visning av film torsdagen den 7 juli.

Kontaktperson: Jenny Lennhammar, Demokratistrateg, Region Gotland.

telefon: 070-447 91 89, e-post: jenny.lennhammar@gotland.se

Under sommaren 2022 har du chansen att jobba som ungdomsreporter för Region Gotland. Vi söker dig som är intresserad av samhällsfrågor, journalistik och berättande.

Ni kommer att vara 6 personer som lyfter olika frågor ur ungdomsperspektiv inför och under Almedalsveckan.

Syftet med uppdraget är arbeta med ditt eget berättande och att ungas röster får höras.

Ni kommer att få handledning, lära er grundgrepp och metoder inom journalistik och berättande. Ni kommer att få olika uppdrag men också arbeta utifrån egna idéer. Arbetsuppgifterna består bland annat av research, skrivande, fotografering, boka, genomföra och filma intervjuer. Vi kommer vara på Almedalsbiblioteket och i Kulturskolans lokaler, samt ute på fältet under Almedalsveckan.

Feriejobbet inleds med andra kultursommarjobbare på ön redan 15-17 juni och löper sedan under v 25, 26, 27 (ledigt midsommarafton).

Kontakt: Hanna Widegren ungdomsbibliotekarie Almedalsbiblioteket

E-post: hanna.widegren@gotland.se

Telefon: 070-7330182

 

Gillar du att jobba med kroppen och är inte ovan med färgstänk på kläderna eller grus på händerna? Ett praktiskt feriejobb innebär allt från trädgårdsarbete, måla, flytta möbler, laga saker, underhållsarbete samt fastighetsskötsel. Oftast utförs praktiskt arbete utomhus och du ingår i ett arbetslag.

Som en del av måltidsförsörjningen jobbar du med att producera samt servera mat och måltider i våra offentliga kök på ön.

Är du en person som tycker om matlagning och att stå i köket? På detta jobb får du möjligheten att se hur en större produktion av mat kan gå till och lära dig mer om vikten av renhållning i kök och att serva våra viktiga gäster; de barn, elever, ungdomar och äldre som Region Gotlands olika verksamheter arbetar för. Det finns flera olika arbetsuppgifter i ett storkök, till exempel att vara med och tillaga och servera mat tillsammans med dina kollegor, att hantera livsmedel och hjälpa till att städa, diska och hålla rent och hygieniskt i köket.

Som kontorsvärd ansvarar du i första hand för att städa vårt kontor och i lokalerna där fastighetsreparatörerna håller till. Du pysslar med lite av varje, som till exempel att tömma papperskorgar, hålla rent golv, toaletter och handfat, damma skrivbord och fönsterbräden, vattna blommor, se till att det är ordning i lunchrum och plocka ur diskmaskinen.

Det är inte så många som är på plats på i våra lokaler under semestern, så det är inget tungt jobb. Andra personer kommer dock alltid att finnas på plats. Du kan också komma att få hjälpa till med lite enklare administration när det behövs. 

 

Området idrottsföreningar har många olika typer av arbetsuppgifter. Du kan få vara hjälpledare på idrottsskola eller läger på sommaren, måla om och fixa på idrottsplatser och/eller hjälpa till på vandrarhem. Några feriejobbare arbetar som hjälpvärd/värdinna för en festival där man turnerar runt om i Visby så att människor får testa på olika idrotter.

Det är bra om du gillar människor och barn. Väljer du området idrottsföreningar kanske du själv är aktiv eller har idrottat, det är en fördel men inte ett krav om du är intresserad av fysisk aktivitet.

Du som ska jobba med barn och unga, behöver ett utdrag ur belastningsregistret från Polismyndigheten som går att beställa på nätet.

Gillar du att arbeta med hästar? Då kan det här jobbet, som kräver häst- och ridkunskap, vara passande för dig.

Feriejobb på ridskola innebär att du kan arbeta som hjälpledare på ridläger. Då hjälper du till med att ta hand om yngre barn i stallet och när de hanterar sina hästar. Du kan också få hjälpa till att leda dem på lektioner eller på kortare uteritter samt hämta hem hästar från hagen och släppa ut dem igen efter ridningen.

Feriejobb på ridskola kan också vara mer praktiskt inriktat med arbetsuppgifter som att göra rent i stallet och fixa på anläggningen, måla hinderbommar och förbereda inför tävlingar.

Vill du göra skillnad? I våra butiker & caféer handlar allt om hållbarhet – social, ekonomisk & ekologisk. Hos oss får du som feriejobbare jobba med second hand, återbruk samt möta många olika människor. Arbetsuppgifterna kan vara packa upp varor, fylla på butik, göra kaffe, diska och städa.

Stavgard Vikingagård finns i Burs socken. Det är en levande vikingagård på sommaren dit turister hittar och är ett populärt besöksmål.

Vi söker dig som är intresserad av historia och särskilt järnålder och vikingatid. Kan du någon form av hantverk är det väldigt positivt! Dina arbetsuppgifter kommer att vara att ta emot besökare, visa folk tillrätta, elda, ev baka, visa hantverk och om du vågar, guida. Detta gör du tillsammans med vår personal som finns på plats.

Vi tillhandahåller introduktion för alla dina arbetsuppgifter. Du kommer också att få låna kläder som var typiska för vikingatiden.