Region Gotland
Reception och regionupplysning
Visborgsallén 19
621 81  Visby
Telefon: 0498-26 90 00
E-post: regiongotland@gotland.se Lämna dina synpunkter
Hagar Mattsson, Micha Aslan och Erling Lindvall på Pjäsens särskilda boende.

Festtider på Gotlands äldreboenden

Publicerad 2019-11-27 15:30
Tack vare pengar från Åkermanska stiftelsen dukas det till fest på Gotlands äldreboenden.
På onsdagen var det dags för efterlängtad höstfest på flera avdelningar på Pjäsens särskilda boende i Visby.
 
- Det var mycket gott, säger en av de boende Erling Lindvall.
 
Kandelabrar på borden, röda dukar och en trerätters meny. Pjäsen är bara ett av många särskilda boenden runt om på ön som tagit del av erbjudandet om pengar till en höstfest för de boende.
 
- Det här är så trevligt. Och det är roligt när man kan få något extra för att kunna arrangera en sån här fest, säger enhetschefen på avdelning 1, Brittmarie Sigrén.
 
Det är tack vare pengar från Åkermanska stiftelsen som festerna kan arrangeras både på regionens egna boenden och på de privata. Tidigare har pengar därifrån gått till julkorgar i hemtjänsten.
 
– Det här är väldigt uppskattat. Flera boende har redan haft fest och på andra ställen är det på gång, säger Anna-Lena Gutedal, ekonomichef på socialförvaltningen.
 
Pengarna från fonden räcker till ett måltidskuvert på 250 kronor per person. På Pjäsen användes pengarna till en meny bestående av toast Skagen till förrätt, fläskfilé och potatisgratäng till huvudrätt och citronfromage som dessert.
 
- Det här blir också ett roligt minne för de boende att prata om senare., Vi dokumenterar och sätter upp bilder på avdelningen. Då kan vi minnas tillsammans, säger Brittmarie Sigrén.