Region Gotland
Reception och regionupplysning
Visborgsallén 19
621 81  Visby
Telefon: 0498-26 90 00
E-post: regiongotland@gotland.se Lämna dina synpunkter

Tänk på brandsäkerheten under advent, jul och andra högtider

Publicerad 2019-11-25 15:05
December är ljusens högtid. Det är också en månad då bostadsbränderna ökar i Sverige. Soteld, glömd spis och levande ljus är vanliga brandorsaker under december. Här hittar du sju tips om hur man undviker bränder i adventstid.

Bränder som orsakas av levande ljus ökar under december jämfört med resten av året. Statistik visar även att ljusbränderna oftast sker på helgerna och framförallt på söndagarna i advent.

- Tänk därför på brandsäkerheten i hemmet, säger Anders Buskas, brandinspektör vid räddningstjänsten i Region Gotland. På vår hemsida har vi samlat sju tips för att undvika bränder den här tiden på året.

Det första är tipset: kontrollera att brandvarnaren fungerar. Och har du inte en brandvarnare så är det dags att skaffa en. De övriga sex tipsen hittar du via länken nedan.

Vill du prata med någon om hur man kan förebygga brand? Medarbetare från räddningstjänsten kommer att vara på plats på Östercentrum i Visby nu på söndag, den 1 december mellan klockan 11.00 och 17.00. Välkommen dit!