Region Gotland
Reception och regionupplysning
Visborgsallén 19
621 81  Visby
Telefon: 0498-26 90 00
E-post: regiongotland@gotland.se Lämna dina synpunkter

Peter Lindvall om tiden som sjukskriven: ”Så mycket kärlek och omtanke”

Publicerad 2019-11-20 10:45
Hallå där, regiondirektör Peter Lindvall, hur är läget?

Jo, tack. Jag mår bättre och bättre och har läkt ihop bra efter operationen. Mina värden är fina förutom att blodtrycket är lite för lågt. Jag tror att den tid jag fick före operationen att förbereda mig var bra och nödvändig för att vara mentalt förberedd. Sedan har jag fått fantastisk uppbackning av min familj och av mina vänner, så mycket kärlek och omtanke.  

Hur har tiden efter operationen varit?

Mina läkare har uppmanat mig till att vila och att promenera mycket, så sedan jag fick komma hem från sjukhuset har jag promenerat varje förmiddag och kväll och försökt att snitta på ungefär 10.000 steg per dag. Jag är tacksam över att jag får sjukgymnastik och även samtalsstöd för att kunna återhämta mig på bästa sätt.

Så hur har en vanlig dag sett ut?

Ett mål har varit att ha en bokad aktivitet per dag. Så det har blivit många fikastunder och luncher med vänner. Jag ska inte heller sticka under stol med att vårt netflixkonto gått varmt under dessa veckor.

Jaså du. Någon serie du kan rekommendera?

Jag har nog sett alla dokumentärer om amerikanska presidenter som finns på Netflix. Sedan har jag sett om min absoluta favoritserie House of cards. Även den spanska serien Casa de papel har jag plöjt igenom. Plus en herrans massa vanliga filmer. Att lyssna på olika poddar har tagit mig igenom många av mina promenader.  

Har du lyckats koppla bort jobbet?

Jag känner mig mycket trygg med Marica Gardell som tillförordnad regiondirektör och att såväl koncernledningen som förvaltningsledningen i RSF har tagit stort ansvar för alla pågående processer. Jag lyssnade med ett halvt öra på regionfullmäktige i oktober men höll inte ut lika länge som mötet varade. Regionfullmäktige i måndags med budgetdebatten lyssnade jag bitvis på också. Jag saknar mina arbetskamrater och jobbet men har försökt att prioritera mig själv under dessa veckor.

När kommer du tillbaka?

Nu är jag helt sjukskriven november ut men räknar med att jobba deltid under december med några specifika frågor. Efter jul- och nyårsledigheten i januari så planerar jag att börja jobba på riktigt igen. Marica är ju tillförordnad regiondirektör till årsskiftet så efter det räknar jag med att vara på plats.   

En grej till bara. Vad önskar du dig i julklapp?

Jag är så oändligt tacksam över vår hälso- och sjukvård och över att jag fått hjälp i tid med mina problem, så att få vara fortsatt frisk är en ödmjuk önskan. Sedan hoppas jag givetvis att alla medarbetare i Region Gotland också får vara friska och får en lugn och skön jul- och nyårshelg så småningom.