Region Gotland
Reception och regionupplysning
Visborgsallén 19
621 81  Visby
Telefon: 0498-26 90 00
E-post: regiongotland@gotland.se Lämna dina synpunkter

En kväll om sex på nätet

Publicerad 2019-10-07 09:06
Varje dag utnyttjas barn sexuellt på nätet. Hur ser det ut på Gotland? Vad kan vi göra för att skydda barnen? Den 17 oktober bjuder Unga Roma och Region Gotland in till en kväll med teater, föreläsning och samtal för alla som arbetar med ungdomar eller arbetar med frågorna på annat sätt.

När: 17 oktober 2019 kl. 19.00-21.00
Var: Ljusgården, Region Gotland, Visborgsallén 19, Visby
Kvällen är kostnadsfri. Boka din plats på unga_roma@yahoo.se senast 7 oktober.

Program

  • Unga Roma ger klassföreställningen "Fångad i ett nätverk".
  • Föreläsning av författaren Caroline Engvall och Teija Bervokk om sexualbrott mot barn på nätet.
  • Panelsamtal om vad som görs och kan göras här på Gotland.

Mer om kvällens program

Föreställningen "Fångad av ett nätverk"

Föreställningen "Fångad i ett nätverk" kommer under februari 2020 att spelas för högstadiet på Gotland. Pjäsen bygger på reportageboken Virtuell Våldtäkt av Caroline Engvall och handlar om Moa, 14 år som lagt ut ”gulliga” bilder på sig själv på nätet, vilket leder till att hon trasslas in så pass att den virtuella världen till slut blir mer hotfull och verklig än den reella verkligheten. Och om Benjamin som mest lägger ut bilder för skojs skull.

Unga Roma bildades 2004 som ideell förening av tre skådespelare från Romateatern, som spelar Shakespeare i Roma klosterruin på Gotland. Syftet var att, utifrån vår erfarenhet av Shakespeare och av att vara föräldrar i en värld där ungdomarnas mentala hälsa försämras för varje år, stärka barn och ungdomars kulturella identitet via konstens språk och berättelser.

Föreläsning om sexualbrott mot barn på nätet

Föreläsningen ger kunskap om sexualbrott mot barn på nätet och hur förövarna arbetar, både på spelplattformar och i sociala medier där både tjejer och killar kan bli utsatta. Du får också ta del av senaste forskningen kring utsatta och förövare, samt signaler, hjälp att lyssna, ställa frågor och agera.

Caroline Engvall är journalist, föreläsare och författare som har skrivit flera böcker om barn i svensk sexhandel, bland annat 14 år till salu, Skamfläck, Skuggbarn och Virtuell våldtäkt. Hon driver flera projekt som hjälper barn som utsätts för brott på nätet, bland annat utbildningsmaterial, en akademi för elever, hjälpsajter, poddar och tv-dokumentärer.
Caroline är en inspirerande föreläsare med stor kunskap om att möta livsviktiga frågor och kunna vända dem till hopp. Hon föreläser regelbundet bland annat för riksdag, regering, polis, åklagare och socialtjänst.
 

Panelsamtal

Panelsamtal om hur det ser ut på Gotland. Vad görs för att hjälpa våra barn? Vad mer behövs göras?

I panelen: Susanne Wihlborg chefsåklagare, Mikael Mellqvist lagman Tingsrätten, Elin Pettersson Wallén Unga mot nätmobbning, Emanuel Malmqvist och Magnus Sandberg IT forensiker, Bengt Karlsson barnutredare Polisen, Christher ”Hinken” Eskelin, Carina ”Sessaloo” Eskelin President och Vicepresident i D.A.C.A (Drivers against child abuse) samt Teija Bervokk kommunikolog.