Region Gotland
Reception och regionupplysning
Visborgsallén 19
621 81  Visby
Telefon: 0498-26 90 00
E-post: regiongotland@gotland.se Lämna dina synpunkter

Jörgen kan bli Årets tjänsteman

Publicerad 2019-10-03 12:17
Idag presenterade Tillväxt Gotland de tre personer som nominerats till priset ”Årets tjänsteman”, som varje år tilldelas en tjänsteman i offentlig sektor. Bland dem återfinns Jörgen Benzler, samordnare vid Vuxenutbildningen, Region Gotland.

Jörgen Benzler

Jörgen Benzler har nominerats för sitt arbete med att utveckla yrkeshögskoleutbildningar (bland annat inom drift- och underhållsteknik) – (ur motiveringen) ”att bygga den kompetens som företagen behöver och för sitt engagemang och sin vilja att göra rätt utbildningar samt bra på att involvera företagen”.

- Roligt att jag och Vuxenutbildningen får uppskattning för vårt arbete med att utveckla utbildningar. Samarbetet med näringslivet är viktigt för att klara kompetensförsörjningen på Gotland, säger Jörgen Benzler.

De övriga nominerade är Lars Nellmer och Caisa Skogren båda vid Länsstyrelsen Gotland.

Den slutliga pristagaren får ta emot priset under årets företagardag den 17 oktober på kongresshallen Wisby Strand. Företagardagen är årets kunskaps-, inspirations- och mingeldag för öns företagare. Årets tema är Globala mål - Lokal tillväxt. På plats på företagardagen finns Vuxenutbildningen och regionala utvecklingsenheten, som båda ställer ut. Med sig har Vuxenutbildningen "sin egen" föreläsare, nämligen företagsledaren Azita Shariati, som kommer att prata om mångfald och jämlikhet.

Huvudarrangör för Företagardagen är som vanligt Tillväxt Gotland tillsammans med medarrangörerna Region Gotland, Cementa, ICA Maxi Visby och Destination Gotland.

Läs mer om Företagardagen