Region Gotland
Reception och regionupplysning
Visborgsallén 19
621 81  Visby
Telefon: 0498-26 90 00
E-post: regiongotland@gotland.se Lämna dina synpunkter

Dags för Visbydagen och Kultur i natten

Publicerad 2019-10-02 11:28
På lördag, den 5 oktober, är det återigen dags för Visbydagen och Kultur i natten. Dagen och kvällen bjuder på ett stort utbud av aktiviteter för alla åldrar. Cirka 65 evenemangspunkter finns i programmet. Här nämner vi några av dem men vi har förstås också en länk till hela programmet.

Den officiella invigningen av Visbydagen och Kultur i natten sker klockan 11.00. Det blir tal av landshövding Anders Flanking och musikunderhållning. Efter invigningen tar Världsarvsdagen för barn och ungdomar över scenen. Då blir det bland annat prisutdelning av Skrivartävlingen och Världsarvskampen, som är kopplade till världsarvsarbetet och utbildnings- och arbetslivsförvaltningen i Region Gotland.

I programmet finns det dock evenemang som börjar redan klockan 9.00, till exempel Wisbycupen i truppgymnastik som pågår hela dagen i Södervärnshallen. Marknaden på Stora torget börjar 10.00 och under dagen och kvällen genomförs flera historiska vandringar runt ringmuren och i innerstan. De som genomförs på kvällen har karaktären av ”spök- och sägenvandringar”.

Mellan klockan 11 och 15 så kan du söka vikariejobb inom socialförvaltningen! Då är medarbetare från Region Gotland på plats på Östercentrum och berättar om hur det är att jobba inom äldreomsorgen och omsorgen om funktionsnedsatta. Om du är intresserad av att jobba hos oss, så genomförs det korta drop-in-intervjuer.

Under dagen och kvällen är det också flera evenemang i Almedalsbiblioteket. Ett av dom handlar om Uppsala universitet genom tiderna. Andra evenemang är av dans- och musikkaraktär.

Klicka på länken nedan för att komma till programmet för Visbydagen och Kultur i natten.