Region Gotland
Reception och regionupplysning
Visborgsallén 19
621 81  Visby
Telefon: 0498-26 90 00
E-post: regiongotland@gotland.se Lämna dina synpunkter

Relationsvåld - från misstanke till omtanke

Publicerad 2019-10-01 11:34
Region Gotland, FinsamGotland och Länsstyrelsen bjuder in till en föreläsning om att förebygga, upptäcka och motarbeta våld i hem- och boendemiljö. Den här föreläsningen riktar sig till bostads- och hyresvärdar, myndigheter, fastighetsaktörer samt hotell- och campingbranschen.

Föreläsningen riktar sig till personer som jobbar med platser där människor bor. I ert arbete med människors boende har många av er utvecklat en magkänsla för när något inte står rätt till. Det går inte alltid att sätta fingret på men den finns där. Därför är ni viktiga och därför kan ni göra skillnad.

För att kunna omvandla den där magkänslan från misstanke till omtanke krävs kunskap och verktyg. Därför har Region Gotland, FinsamGotland och Länsstyrelsen tagit hjälp av Nina Rung, en av landets ledande experter på relationsvåldsproblematik.

Dag: 8 oktober 2019
Tid: 10.00 – 12.00
Plats: Vuxenutbildningens föreläsningssal (fd Kompetenscentrum), Gesällgatan 7, Visby
Anmälan: Skickas till olov.nordvall@gotland.se

Fika ingår, ange specialkost i anmälan. Föreläsningen är kostnadsfri men anmälan krävs.

Välkommen!

 

Information om föreläsaren:
Nina Rung är kriminolog och genusvetare med många års erfarenhet av att arbeta med frågor om våld och kön, förebyggande arbete mot sexuella övergrepp och våld i nära relation. På Gotland har Nina tidigare föreläst om stöd och behandling till barn som utsatts eller bevittnat våld.

Nina driver även den ideella föreningen Huskurage tillsammans med sin partner Peter. Huskurage har som mål att förebygga och förhindra våld i nära relation genom att ge grannar och andra i boendemiljön kunskap och konkreta verktyg att agera med omsorg vid oro för våld i hem och nära relation.