Region Gotland
Reception och regionupplysning
Visborgsallén 19
621 81  Visby
Telefon: 0498-26 90 00
E-post: regiongotland@gotland.se Lämna dina synpunkter

Lekplatsen i Klintehamn ska renoveras

Publicerad 2019-06-18 10:50
Lekplatsen i Klintehamns samhälle är nedsliten efter mycket lekande, men den kommer nu att renoveras.
- På grund av de ekonomiska åtstramningarna vi har så bestämdes först att skjuta på renoveringen. Men nu tänker vi om, bland annat efter de medborgardialoger som vi haft i samhället, säger tekniska nämndens ordförande, Karl-Johan Boberg. Arbetet med lekplatsen ska vara klar i november.

Det är en stor renovering som ska göras av lekplatsen. Teknikförvaltningen räknar med cirka 3 månader för att anlägga lekplatsen så att den är färdigställd 30 november. Lekplatserna på ön har ofta ett tema. Denna byggs med ett djungeltema som har tagits fram efter dialog med barn i trakten och kommer att vara delvis tillgänglighetsanpassad.

Det ska bli en plats för äventyr. En plats där den vilda djungeln tagit över och där alla åldrar bjuds in till lek. Den befintliga lekplatsen har förvandlats till ett tropiskt paradis för alla leksugna.

I regnskogen kan man i fantasin befinna sig högt upp i trädtopparna på klättertornet och långt där nere se tigern smyga omkring.

På sin expedition till lagunen av träflis rör man sig utan att nudda mark via en spännande och utmanande hinderbana. Vågar man kanske springa över krokodilens rygg? Här kan man också ta sig vidare till rutschen på kullen där en fartfylld färd tillbaka till lagunen väntar.

På stranden kan föräldrar sitta ner och njuta av medhavd matsäck i väntan på att deras små äventyrare skall återvända från dagens äventyr.

Gummiasfalt läggs direkt på asfalten och skapar därmed en säkrare och mer tillgänglig lekyta. Dagens sand byts ut mot träflis vilket gör denna yta mer tillgänglig. Den befintliga streetbasketplanen målas om och en sparad asfaltsyta ger plats för framtida utveckling av aktivitet. Ny belysning skapar en tryggare plats för besökare och ger möjlighet till lek under en större del av året.