Region Gotland
Reception och regionupplysning
Visborgsallén 19
621 81  Visby
Telefon: 0498-26 90 00
E-post: regiongotland@gotland.se Lämna dina synpunkter

Hoppa hage årets happening

Publicerad 2019-06-10 14:00
Så är det dags för årets happening på gator och torg på ön. I år ska du få möjlighet att hoppa hage på cirka tio olika platser runt om på ön.
– Det blir lite olika typer av hagar i olika gångstråk med mera. När man går förbi kan man spontant hoppa lite, eller varför inte stanna till en stund och hoppa några gånger? tycker Region Gotlands stadsträdgårdsmästare, Pernilla Johansson.

Årets happening har blivit ett populärt initiativ som faktiskt många väntar på varje vår. En mängd olika upptåg och saker har förgyllt den offentliga miljön, och gjort den trevligare. Det har också skapas nya användningsområden.


På bilden ser vi Region Gotlands Emilia Friberg Olsson och Pernilla Johansson hoppa hage.

I år kommer man alltså kunna hoppa hage på cirka tio platser i Visby, Fårösund, Slite, Roma, Klintehamn och Hemse. Där kommer hagar att ritas upp - både de traditionella som fortfarande ofta finns på skolgårdar och andra lite mer kluriga hagar som man kan hoppa runt i. Det blir både roligt och så får man ju lite extra motion. 

Tidigare år

Årets happening är sjätte året med att pryda Gotland med någonting. Tidigare år har det funnits talande papperskorgar, hängmattor, kuddmys-platser, kram- och pusskyltar och blomstrande skottkärror. Flera av dessa ska även sättas ut i år.