Region Gotland
Reception och regionupplysning
Visborgsallén 19
621 81  Visby
Telefon: 0498-26 90 00
E-post: regiongotland@gotland.se Lämna dina synpunkter

Socialförvaltningen syns och hörs i Almedalen

Publicerad 2019-06-21 10:14
Socialförvaltningen arrangerar två seminarier under Almedalsveckan. Kom och lyssna på kända debattören och riksdagsledamoten Barbro Westerholm (L), undersköterskan Camilla Eriksson, socialdirektör Marica Gardell och Julius Bengtsson, Science park Gotland.

Fredagen under Almedalsveckan är Region Gotlands dag. Då anordnar regionen flera seminarier på Fenomenalen i Visby hamn.

Två av dem handlar om äldreomsorgens utmaningar och framtiden med välfärdsteknik.

- Det ska bli spännande och viktigt att vara med på seminariet. Jag hoppas kunna bidra med mina erfarenheter och tankar, säger undersköterskan Camilla Eriksson.

Hon kommer att stå på scenen under ett av de två seminarierna, med rubriken: ”De digitala gosedjuren är mysiga - men vad händer nu?”

Under seminariet deltar även verksamhetsutvecklare Fredrik Westergaard och projektledare Caroline Allard. Båda arbetar just nu med projekt inom digitalisering och välfärdsteknik.

Det andra seminariet, med rubriken ”Digitalisering inom omsorgen – en omänsklig utveckling eller en spännande framtid” blir mer av en debatt kring de utmaningar vi står inför och hur tekniken kan hjälpa oss där.

Deltagare i debatten är riksdagsledamoten och kända debattören Barbro Westerholm (L), verksamhetsledaren för Science park Gotland, Julius Bengtsson och Region Gotlands socialdirektör Marica Gardell. Marica Gardell är även ordförande i Sveriges kommuner och landstings, SKL, nätverk för socialdirektörer.

- Det blir en spännande mix av personer när vi ska prata framtid och nytänkande inom det här området, säger Anna Sofia Hakeberg som modererar de båda seminarierna.

Socialförvaltningen planerar för att spela in seminarierna så att de finns tillgängliga och kan ses i efterhand.

Under eftermiddagen deltar också medarbetare från socialförvaltningen i ett annat av regionens seminarier. Då handlar det om mångfald på arbetsplatsen och att alla behövs på arbetsmarknaden.

Anna Myhr och Margaretha Hilltorn Bogren talar om projektet "Din coach". Och Beate Thyrén, enhetschef på Stuxgården, berättar om att vara en inkluderande arbetsplats.


Missa inte det här!

Datum för seminarierna: 5 juli
Tid: 10.45-11.15 och 11.30-12.00 och 13.00-14.20
Plats: Fenomenalen i Visby hamn

Region Gotlands program på Fenomenalen. Läs mer här>>