Region Gotland
Reception och regionupplysning
Visborgsallén 19
621 81  Visby
Telefon: 0498-26 90 00
E-post: regiongotland@gotland.se Lämna dina synpunkter

Intresset stort för Almedalsveckan 2019

Publicerad 2019-04-26 11:29
I veckan tog den kostnadsfria perioden slut för att gratis ansöka om medverkan i det som blir Almedalsveckans officiella program. Intresset för att arrangera evenemang är fortsatt mycket stort.

- Det har höjts röster om att detta är ett mellanår, eftersom det varit två val innan veckan, säger projektledare Mia Stuhre. Det ser vi inte några direkta tecken på, intresset från arrangörerna är mycket stort.

När deadline för den kostnadsfria perioden inträdde låg närmare 3 000 ansökningar i kö för handläggning och redan nu finns det mer än 600 publicerade evenemang att söka bland.

Det är intresse- och ideella organisationer som har bidragit med flest evenemang av de som är publicerade.

- Det är en viktig signal att de, som är med och driver vår utveckling framåt, ser det unika i Almedalen och möjligheten att lyfta sina frågor, säger Mia Stuhre. Det är också viktigt för oss att möjliggöra för alla att vara med, oavsett plånbok.

Populära ämnen bland inkomna evenemang är hållbarhet, mänskliga rättigheter och demokrati. Bland de som ännu inte har hanterats finns klimat och miljö högt upp på listan, vilket är en intressant spegling av vad som är viktiga samhällsfrågor i Sverige och faktiskt i hela världen.

- Många kritiserar kostnaderna kring resa och boende, men glömmer bort att allt som erbjuds i Almedalsveckans officiella program är kostnadsfritt och öppet för alla.  Var någonstans hittar vi ett liknande utbud?, avslutar Mia Stuhre.