Region Gotland
Reception och regionupplysning
Visborgsallén 19
621 81  Visby
Telefon: 0498-26 90 00
E-post: regiongotland@gotland.se Lämna dina synpunkter
Bild från Sfi:s skräpplockardag. På fotot: Camilla Sahlin (lärare), Gholam Reza Salehi (elev på B-kursen), Bahman Hajdary (elev på B-kursen) och Rezza Yawari (modersmålslärare och studiehandledare).

Sfi genomförde skräpplockardag

Publicerad 2019-04-25 14:42
Varje vår deltar Region Gotland i Håll Sverige Rents aktion mot nedskräpning. Denna gång deltar även alla elever inom Sfi vid vuxenutbildningen och deras lärare.

Så här på vårkanten är det många förskolor, skolor, föreningar, företag och privatpersoner runt om i landet som är ute och plockar skräp som en del av Håll Sverige Rents aktion mot nedskräpning. Både för att göra närmiljön finare och för att visa att nedskräpning inte är okej.

Idag genomförde Sfi-utbildningen på Gotland en förmiddag där man plockat skräp längs strandpromenaden och längs vägen ovanför lasarettet. Deltog gjorde cirka 100 elever och deras lärare.

- Sopsortering och nedskräpningen är saker vi pratar om under Sfi-utbildningen och idag gör vi en bit av Visby lite finare, säger Camilla Sahlin som är Sfi-lärare. 

Skräpplockardagen avslutades i Åsbergska hagen med lunch och kubbspel.

Region Gotland är med i nätverk för ett skräpfritt Sverige. Det är teknikförvaltningen som tillhandahåller kostnadsfritt skräpplockarmaterial från Håll Sverige Rent bestående av sopsäckar, soppåsar och skräpspel.

Läs mer:

www.gotland.se/vihallerrent

www.gotland.se/sfi