Region Gotland
Reception och regionupplysning
Visborgsallén 19
621 81  Visby
Telefon: 0498-26 90 00
E-post: regiongotland@gotland.se Lämna dina synpunkter
Flicka bläddrar i bok på Fårösundsbibliotek

Nyöppnande av Fårösunds bibliotek

Publicerad 2019-04-09 11:00
Idag har Fårösunds bibliotek öppnat efter flytten till lokaler i Fårösunds skola. Möjligheten att öka utlåningen och att göra biblioteket tillgängligt för samverkan med skolan var några utav skälen till flytten.

Regionstyrelsen beslutade den 12 december 2018 att biblioteket skulle flyttas från Kustateljéns till skolans lokaler. Ökad utlåning, samverkan med skolan samt möjligheten att förbättra personalens arbetsmiljö var avgörande för regionstyrelsens beslut om flytt. Även boende i Fårösund har förespråkat en flytt av biblioteket till andra lokaler, bland annat genom ett medborgarförslag.

- Förhoppningarna är att boende och besökare i Fårösund ska trivas i bibliotekets lokaler och att lånestatistiken får en skjuts. Personalen har sett framemot det här, säger Sandra Falk, bibliotekarie och tidigare enhetschef.

Fredrik Gradelius, ordförande i Kultur- och Fritidsberedningen, klippte band och höll tal vid dagens invigning. Besökarna bjöds även på fika, tipspromenad med priser och klistermärken till barnen.