Region Gotland
Reception och regionupplysning
Visborgsallén 19
621 81  Visby
Telefon: 0498-26 90 00
E-post: regiongotland@gotland.se Lämna dina synpunkter

Det drar ihop sig för årets studentfirande

Publicerad 2019-03-28 10:46
Förberedelserna inför årets studentarrangemang pågår och med anledning av det genomför Wisbygymnasiet ett informationsmöte för blivande studenter, vagnsvärdar, förare av studentflak och deltagande funktionärer till ett informationsmöte. Föräldrar till årets studenter är också välkomna.

Mötet äger rum måndagen den 8 april klockan 19.00-20.00 i Sävehusets aula. På mötet informerar skolledningen, studentkommitté och polisen om årets studentfirande. Gutegymnasiet avgångselever med föräldrar är också välkomna att delta för att ta del av informationen.

- Mötet är viktigt för att kunna säkerställa tryggheten för både för elever och de som påverkas av firandet. Kort och gott ska man få reda på vad som gäller. Det här är ett fint exempel på när elever, skola och polis samverkar för att skapa ett studentfirande som både är festligt, trevligt och tryggt, säger Karin Lekander, biträdande rektor och samordnande för studentarrangemanget på Wisbygymnasiet.

I år finns det en förändring och det är att det inte är tillåtet att sitta på cabrioletställningen - det vill säga ovanför ryggstödet - vid bilkortegen till balen. Detta för att minska olycksrisken vid en acceleration. Detta och andra regler för bil- och vagnkorteger kommer polisen att informera om vid mötet.

Datum för mösspåtagningen är den 17 maj och studentbalen genomförs den 2 juni. Dessa arrangeras av Wisbygymnasiets studentkommitté. Wisbygymnasiet genomför den traditionella studentavslutningen på Wisby Strand för sina avgångselever den 7 juni. 

Läs mer om studentarrangemangen: www.gotland.se/studenten