Region Gotland
Reception och regionupplysning
Visborgsallén 19
621 81  Visby
Telefon: 0498-26 90 00
E-post: regiongotland@gotland.se Lämna dina synpunkter

Marie Loob ny hälso- och sjukvårdsdirektör

Publicerad 2019-03-21 13:08
Det blir Marie Loob som får uppdraget att leda hälso- och sjukvårdsförvaltningen framöver. Hon kommer närmast från Svenska Spel där hon i dag är vice VD och finansdirektör.

Nu är det klart vem som får ansvaret att leda hälso- och sjukvårdsförvaltningens arbete. Marie Loob är i dag vice VD och finans-direktör på Svenska Spel, där hon jobbat i olika roller sedan 1997. Innan Marie kom till Svenska Spel arbetade hon bland annat i sju år på Visby lasarett.

– Jag har med stort intresse följt utvecklingen av Region Gotlands hälso- och sjukvård sedan jag arbetade där tidigare. Vi har en väldigt bra sjukvård här på ön och många duktiga medarbetare. Det jag tror att jag kommer att kunna tillföra är att skapa en ökad delaktighet och dialog, ge nya perspektiv på hur vi tillsammans kan leda och utveckla verksamheten, samt skapa en ökad tydlighet kring mål och prioriteringar, säger Marie Loob.

– Marie har en intressant och gedigen bakgrund och erfarenhet från att utöva ledarskap och driva utveckling i stora organisationer. Jag ser fram emot att Marie tillsammans med chefer och medarbetare inom hälso- och sjukvårdsförvaltningen ska driva utvecklingen av de för Gotland så viktiga hälso- och sjukvårdsfrågorna, säger regiondirektör Peter Lindvall.

– Maries ledarskap blir en mycket viktig del i att lyfta gotländsk hälso- och sjukvård till nästa nivå. Vi i nämnden ser fram emot ett gott samarbete med de långsiktiga frågorna som präglar både oss regionalt men också nationellt, säger hälso- och sjukvårdsnämndens ordförande Mats-Ola Rödén (L).

Marie Loob är 56 år, bor med sin man i Visby och har två utflugna barn. Hon är utbildad civilekonom från högskolan i Örebro och tillträder sin nya tjänst senast den 1 september 2019. Fram tills dess fortsätter nuvarande tillförordnad förvaltningschef Karolina Samuelsson sitt uppdrag.