Region Gotland
Reception och regionupplysning
Visborgsallén 19
621 81  Visby
Telefon: 0498-26 90 00
E-post: regiongotland@gotland.se Lämna dina synpunkter
Gymnasieeleverna Lykke Leino och Dan Svensson i världsarvstaden Materia i Italien

Estetelever ställer ut på Almedalsbiblioteket

Publicerad 2019-03-13 17:19
Den 30-31 mars är du välkommen att besöka en fotoutställning på Almedalsbiblioteket som skildrar Matera i Italien - Europas kulturhuvudstad 2019.

Bakom utställningen ligger Dan Svensson i årskurs 2 och Lykke Leino i årskurs 3 på det estetiska programmet vid Wisbygymnasiet, som i februari besökte världsarvsstaden Matera. Detta som vinnarna av stipendiumet ”Matera 2019″. Under resan tog de foton till den kommande utställning på Gotland, som invigs av Italiens ambassadör Mario Cospito redan på fredagen den 29 mars cirka klockan 18.30.

Med på resan till fanns läraren Diego Rossi och biträdande rektor Karin Lekander för att knyta kontakter med andra skolledare för att kunna utveckla utbyten med andra skolor. På plats blev de varmt mottagna av de italienska kollegorna som hade planerat ett rikt program för gruppen. Wisbygymnasiets stipendiater bodde hos andra studenter och fick möjlighet att lära känna staden och dess historia från studenternas perspektiv.

-  Jag hade en föreställning av vilken typ av bilder jag skulle ta, men jag visste också att vi nog gjorde bäst i att åka utan förväntningar och fota det vi fann intressant. Trots att jag är mer än nöjd med den resa vi gjort ger bilderna vi tagit bara en liten inblick i livet i Matera, från vårt perspektiv som besökare. Jag hoppas kunna återvända i framtiden, säger Lykke Leino.

Staden Matera är världsarv sedan 1993 och årets kulturhuvudstad i Europa 2019 tillsammans med bulgariska staden Plovdiv. Matera, som ligger i den bergiga regionen Basilicata, har en speciell historia och kallas också för grottstaden.

Läs mer om fotoutställningen 

Läs mer om Matera