Region Gotland
Reception och regionupplysning
Visborgsallén 19
621 81  Visby
Telefon: 0498-26 90 00
E-post: regiongotland@gotland.se Lämna dina synpunkter

Välkommen till årets UF-mässa

Publicerad 2019-03-04 11:40
Nu har det blivit dags för årets regionala UF-mässa ”Entreprenörskap på riktigt” som äger rum tisdagen den 19 mars på kongresshallen Wisby Strand.

Gör som cirka 1500 besökare gjorde ifjol och träffa totalt 50 UF-företag som bjuder på inspiration, kreativitet och massor med energi. Ta med dina kollegor, vänner och bekanta och besök mässan för att möta morgondagens entreprenörer. Hela 35 UF-företag från kommunala Wisbygymnasiet deltar. På mässa kan man köpa nyckelringar, soppa, brandsäkerhetsfiltar, doftljus, konst, armband, underkläder för män, produkter av linne och mycket mer.

Öppettiderna för allmänheten är klockan 12.00 till 18.00. Under mässdagen avgörs flera tävlingar och från klockan 18.00 blir det prisutdelning. Då utses bland annat årets Bästa monter, Bästa säljare och Bästa UF-företag. De tävlande kan vinna en resa till Stockholm och medverkan på SM i UF-företagande 6-7 maj. 

Genom UF – Ung företagsamhet, har ungdomar i åldern 16 till 20 år möjlighet att driva egna företag under ett läsår, så kallade UF-företag. Företagen bygger på ungdomarnas egna affärsidéer. Stöd och hjälp får UF-ungdomarna av sina gymnasielärare och mentorer från näringslivet. Enligt statistiksiffror hösten 2018 kring antalet gymnasieungdomar som är aktiva i ungt företagande ligger Gotland i topp. Region Gotland är en av Ung företagsamhets partners på Gotland.

Mer information om mässan