Region Gotland
Reception och regionupplysning
Visborgsallén 19
621 81  Visby
Telefon: 0498-26 90 00
E-post: regiongotland@gotland.se Lämna dina synpunkter
Bild på Elisabeth Qviström

Hon blir regionens första chefstrainee

Publicerad 2019-01-15 07:50
Socialförvaltningen startar året 2019 med att sätta igång ett chefstraineeprogram. Först ut är sjukgymnasten Elizabeth Qviström.

– Jag gillar människor och jag tycker om att se folk utvecklas och få en grupp att fungera ihop och gå mot ett gemensamt mål, säger hon.

Elizabeth Qviström blev nominerad till programmet och kommer nu under ett och ett halvt år att på 25 procent av sin arbetstid på olika sätt få förbereda sig för att bli chef någonstans inom socialförvaltningen.

– Vi gör det här för att vi vill att nya chefer ska få en gedigen och bra introduktion men också för att vi vill ta vara på de medarbetare som visat intresse för ett ledarskap genom att gå den kortare introduktionen som finns inom regionen, Vägen Till Ledarskap, säger HR-chef Roger Nilsson.

Elizabeth Qviström arbetar som sjukgymnast inom hemsjukvården. Hon har varit anställd inom regionen i många år men tagit en paus och drivit eget företag inom lammskinn och hantverk. Sedan 2014 är hon tillbaka igen. Hon ser fram emot att nu bli chefstrainee.
– Det ska bli spännande. Det är en ynnest att få den här möjligheten, säger Elizabeth Qviström.