Region Gotland
Reception och regionupplysning
Visborgsallén 19
621 81  Visby
Telefon: 0498-26 90 00
E-post: regiongotland@gotland.se Lämna dina synpunkter

Scenkonst för skolor och förskolor

Kulturskolan arbetar tillsammans med Kulturavdelningen på Region Gotland med att köpa in scenkonstföreställningar (teater och dans) som sedan förskolegrupper och grundskoleklasser gratis kan boka in sig på.

Mer information om föreställningarna och hur bokningen går till publiceras också löpande i nyhetsbrevet "Pedagogiskt resursutbud".

Länk till nyhetsbreven

Bokning av föreställning görs nu lika lätt som för skolbio. Är du ny? Registrera dej, sök fliken teater och boka lediga platser på:

https://www.supersaas.se/schedule/SkolbioGotland/Teater

Skolor utanför Visby kan söka bidrag om upp till 1.800 kr för busskostnader till dessa föreställningar. En sådan ansökan görs efter föreställningen. Om bidraget beviljas beror på när skolan senast fick bussbidrag och hur mycket bidragsmedel som finns kvar för kalenderåret.

Länk till ansökan om bussbidrag

För övriga frågor kontakta:

Hanna Wärff Radhe
Kultursamordnare/Konsthandläggare
Telefon: 0498-26 96 51, 0737 658 091
E-post: hanna.warff-radhe@gotland.se

Aktuella föreställningar

Robotdiktatorn

För åk 1-5 samt Särskolan

En lekfull, galen och djupt allvarlig föreställning om beslutsfattande, medmänsklighet och svårigheten med att komma överens.

Mittiprickteatern gästspelar på ön med tio fantastiska tillfällen under hela v. 46, 11/11 - 15/11, Måndag-Fredag, 9:30 eller 12.00. Spelplatserna är Rondo i Klintehamn, Sliteteatern och Solbergaskolans aula, Visby.

Om föreställningen: I en kartong, på översta hyllan, lever tre övergivna och bortglömda leksaker. Tre före detta  favoriter i ett fängelse av papp. Här får bara den starkaste bestämma och starkast är den som förtränger sina känslor. Den som anpassar sig, blir ett redskap. Och den som minns och längtar blir ett hot. Men när ännu en bortglömd kamrat landar i lådan, ändras allt. Vilka kan de bli om  inte bara en bestämmer?

Mer information om föreställningen

 

De Passant - Vara på väg

Ny chans för skolor och fritids efter vårens succé. (Nu bara söder om- och norr om Visby.)

En gripande och rolig föreställning utan ord men med fysisk lekfullhet kring rädsla för det okända. Målgruppen är åk 2-6 eller 8-13 år.

11/11 kl 14 i Hemse idrottshall
14/11 kl. 14 i Fårösund-Kustateljén

Riksteatern kommer tillbaka denna höst med ett fåtal hjärtligt humoristiska och dansaktiga föreställningar från Belgien.

Vissa människor känner sig hemma var de än befinner sig. Andra ägnar hela livet åt att söka en plats att rota sig på och kalla sitt hem. Men vad exakt är hemma?

Mer information om föreställningen