Region Gotland
Reception och regionupplysning
Visborgsallén 19
621 81  Visby
Telefon: 0498-26 90 00
E-post: regiongotland@gotland.se Lämna dina synpunkter

Scenkonst för skolor och förskolor

Kulturskolan arbetar tillsammans med Kulturavdelningen på Region Gotland med att köpa in scenkonstföreställningar (teater och dans) som sedan förskolegrupper och grundskoleklasser gratis kan boka in sig på.

Mer information om föreställningarna och hur bokningen går till publiceras också löpande i nyhetsbrevet "Pedagogiskt resursutbud".

Länk till nyhetsbreven

Bokning av föreställning görs nu lika lätt som för skolbio. Är du ny? Registrera dej, sök fliken teater och boka lediga platser på:

https://www.supersaas.se/schedule/SkolbioGotland/Teater

Skolor utanför Visby kan söka bidrag om upp till 1.800 kr för busskostnader till dessa föreställningar. En sådan ansökan görs efter föreställningen. Om bidraget beviljas beror på när skolan senast fick bussbidrag och hur mycket bidragsmedel som finns kvar för kalenderåret.

Länk till ansökan om bussbidrag

För övriga frågor kontakta:

Hanna Wärff Radhe
Kultursamordnare/Konsthandläggare
Telefon: 0498-26 96 51, 0737 658 091
E-post: hanna.warff-radhe@gotland.se

Aktuella föreställningar våren 2020

Irena - ingen ängel

För åk 5-6 samt Särskolan

Unga Romateatern ger en spännande berättelse om hur den Polska sjuksköterskan Irena Sendler smugglade ut tusentals barn ur Warszawas getto i sin medicinväska 1942-45. Vi bjuder eleverna på en historia om rädslor, mod, fantasi och inre styrka. Föreställningen har en poetisk lekfullhet med mycket rörelse och musik. 

Unga Romateatern spelar upp till tio tillfällen under  v. 12 och v.13, 17/3 - 23/3, kl. 9:30 eller kl. 12.30. Spelplatserna är Joda eventhall i Visby, Sliteteatern och Rondo i Klintehamn.

Om föreställningen: Irena- ingen ängel är en historia utifrån den som befinner sig på "rätt" sida om orättvisor, som själv har alla rättigheter och ändå väljer det svåraste, därför att det är det rätta.

Mer information om föreställningen

 

Jonglöra för små öron & balansöra

Under våren 2020 står 20 förskolor på tur för att få besök av Anna E Weiser & Wolfgang Weiser. De kommer till förskolorna med en ny omgång av Jonglöra/Balansöra - en mycket uppskattad sinnlig konsertföreställning med workshop. Start 29/1.

Mer information om föreställningen