Region Gotland
Reception och regionupplysning
Visborgsallén 19
621 81  Visby
Telefon: 0498-26 90 00
E-post: regiongotland@gotland.se Lämna dina synpunkter

Årets studie- och yrkesmässa har startat

Publicerad 2018-10-09 08:00
Idag startade årets upplaga av Framtid Gotland - studie- och yrkesmässan för elever som står i begrepp att välja till gymnasiet. Mässan genomförs under två dagar: 9-10 oktober i Ica Maxi arena.

Mässan besöks denna gång av ungefär 1000 ungdomar i årskurs 8 och 9 i jakt på kunskap och inspiration inför gymnasievalet. Även elever vid gymnasiets introduktionsprogram är inbjudna.

Under mässan kan elever som ska välja till gymnasiet träffa Gotlands öns gymnasieskolor, studie- och yrkesvägledare, branschföreträdare, fackförbund, myndigheter med flera. Region Gotland finns även på plats för att informera om sina yrkeskategorier. 

Besöket är uppdelat i olika pass som startar med en gemensam sittning på läktaren då rektorerna från öns gymnasieskolor hälsar eleverna välkomna. Därefter följer ett kort program, där branscher och företag har möjlighet att göra en kortare presentation. Kvällspasset på onsdagen är arrangerat som ett ”öppet hus” så att ungdomar och vårdnadshavare kan droppa in under kvällen, med start klockan 17.00.

 

Läs mer om mässan: www.gotland.se/framtidgotland

Mer om gymnasievalet: www.gotland.se/gymnasievalet