Region Gotland
Reception och regionupplysning
Visborgsallén 19
621 81  Visby
Telefon: 0498-26 90 00
E-post: regiongotland@gotland.se Lämna dina synpunkter

Ta del av Visbydagen och Kultur i natten

Publicerad 2018-10-04 09:34
På lördag, den 6 oktober, är det dags för Visbydagen och Kultur i natten. Region Gotland är en av flera samarbetspartners för dagen och är med i flera evenemang under dagen och kvällen. Varmt välkommen att ta del av det digra programmet!

Lördagen den 6 oktober är det dags för den årliga Visbydagen och Kultur i natten. Just nu är det cirka 65 arrangemang i programmet men det kan fortfarande bli fler. Det händer saker på stan från tidig morgon till kväll. Region Gotland arrangerar och medverkar i flera av dom.

Dagens första starttid står Wisbycupen för. Klockan 09.00 drar gymnastiktävlingen igång i Södervärnshallen, arrangör är Visbygymnasterna. De sista evenemangen startar vid 22-tiden på kvällen, då är det både spökvandring och livemusik i innerstan. Däremellan är det över 60 programpunkter, för både unga och gamla.

Efter invigningen av dagen, klockan 11.00 på Stora torget, tar Världsarvsdagen för barn och ungdomar vid och bland annat delas pris till vinnaren av årets skrivartävling och världsarvskampen.

Under dagen är det också, bland annat, konstvisning av Noaks Ark, skulpturutställningen som numera står i det gamla militärvärnet vid havet, mellan Kruttornet och Kallbadhuset. Det är öppet i värnet mellan 10 och 16, en visning saker 15.00. Det är också musikframträdande av Kulturskolans blåsare, precis utanför Österport, klockan 12.00.

Lite senare på eftermiddagen, klockan 14.00-16.00, är det världsarvsforum med rubriken ”Hur tar vi hand om världsarvet – tillsammans?”. Platsen är Sävesalen på Gotlands Museum Fornsalen, ingång Mellangatan 19.

Visbydagen arrangeras av Visby Centrum i samarbete med Gotlands Museum, Turistbyrån på Gotland, go Gotland, Länsstyrelsen, Gotlands Media, Kränku, Uppsala universitet Campus Gotland och av Region Gotland.