Region Gotland
Reception och regionupplysning
Visborgsallén 19
621 81  Visby
Telefon: 0498-26 90 00
E-post: regiongotland@gotland.se Lämna dina synpunkter

Här finns pengar att söka för behövande på Gotland

Publicerad 2018-10-04 08:38
Det finns stora summor pengar som ligger och väntar på att fördelas till behövande runt om på Gotland. Pengarna kommer från tre donationsstiftelser och är avsedda att delas ut till gotlänningar med låga inkomster.

– Det finns mycket pengar att fördela. Vi har inte haft så många sökande. Kanske känner de helt enkelt inte till den här möjligheten. Därför går vi nu ut och informerar, säger Marianne Haglund, nämndsekreterare vid socialförvaltningen.

Region Gotland är förvaltare av ett antal stiftelser, vilket innebär att regionen ansvarar för att administrera fördelningen av pengarna. De stiftelser som är aktuella att söka från just nu är systrarna Nanny och Dika Åkermans stiftelse, Elsa Berglunds stiftelse och S A Petterssons stiftelse. Sammanlagt rör det sig om drygt 600 000 kronor.

– Vi vet att det är många som har det tufft och som skulle behöva en extra slant. Därför känns det tråkigt om pengarna inte används, säger Marianne Haglund.

Det är olika kriterier för att kunna söka pengar ur stiftelserna men en generell regel är att din inkomst inte får vara högre än 182 000 kronor per år före skatt. Stiftelserna är avsedda för människor vars ekonomi bara räcker till det absolut nödvändigaste.