Region Gotland
Reception och regionupplysning
Visborgsallén 19
621 81  Visby
Telefon: 0498-26 90 00
E-post: regiongotland@gotland.se Lämna dina synpunkter

Vårdcentralen Wisby Söder erbjuder fler drop-in tider

Publicerad 2018-08-31 08:15
Från och med den 3 september erbjuder vårdcentralen fler drop-in tider till både läkare och sjuksköterska varje vardag mellan klockan 08.15 och 10.30.

- Vi tidigarelägger tiden för drop-in samt utökar mottagningen med både läkare och sjuksköterska. Detta som ett i vårt arbete med att förbättra tillgängligheten för patienter som är listade hos oss, säger Nicme Ilia, enhetschef.

Fram tills idag har vårdcentralen erbjudit drop-in tider bara till läkare för patienter med lättare infektionssymtom och för bedömning av hudförändringar

- Från den 3 september bemannas drop-in mottagningen även med sjuksköterskor och kan hjälpa patienter med rådgivning och bedömning av till exempel sårskador, vaxproppar,  vaccinationer, injektioner, blodtryckskontroller, könssjukdomar med mera, säger Nicme Ilia.

- Under en drop-in-tid är syftet att ge den vård som är medicinskt mest angelägen för dagen. Man kan inte välja vilken läkare eller sköterska man vill gå till, utan vi tar emot i turordning eller efter medicinskt behov, säger Nicme Ilia.

Drop-in-mottagningen är inte lämplig om man behöver förlängning av sjukskrivning, recept på narkotikaklassade läkemedel, intyg för körkort eller färdtjänst och inte heller årliga kontroller av kroniska sjukdomar.