Sök

Regionstyrelse­förvaltningen

Förvaltningen ansvarar för strategisk planering och ärendeberedning, regional utveckling, kultur- och fritidsverksamhet, koncernstyrning och koncernsamordning samt ger internt stöd och service till regionens övriga förvaltningar.

Stefan Hollmark
Regiondirektör och förvaltningschef
E-post: stefan.hollmark@gotland.se

Ulrika Jansson
Ekonomidirektör
E-post: ulrika.jansson@gotland.se

Lotta Israelsson
HR Direktör
E-post: lotta.israelsson@gotland.se

Ulrika Holm
Kommunikationsdirektör
E-post: ulrika.holm@gotland.se

Karl Risp
Avdelningschef
E-post: karl.risp@gotland.se

Stefan Persson
Regional utvecklingsdirektör
E-post: stefan.persson@gotland.se

Antonios Arvanitidis
Digitaliseringsdirektör
E-post: antonios.arvanitidis@gotland.se

Angelica Andersson Fihn
Avdelningschef kultur och fritid
E-post: angelica.andersson-fihn@gotland.se

Josefine Jessen
Avdelningschef måltid
E-post: josefine.jessen@gotland.se

Det regionala utvecklingsansvaret innebär arbete för social, ekologisk och ekonomisk hållbar utveckling och tillväxt för hela Gotland. Ansvaret omfattar i huvudsak frågor som näringslivsutveckling och landsbygdsutveckling, välfärd och folkhälsa, kompetensförsörjning och arbetsmarknad, miljö, samhällsplanering och infrastruktur.

Koncernstyrning omfattar regionens styrsystem, styrkort, planerings- och uppföljningsprocess med syfte att utveckla regionens organisation och processer med resurseffektivitet och i enlighet med övergripande strategisk inriktning. Arbetet omfattar i huvudsak områden som ekonomi, HR, kommunikation, verksamhet och kvalitet, digital utveckling och gemensamma resurser som fordon, arkiv samt måltid.

Ansvaret för kultur- och fritidsverksamhet omfattar kulturplanen enligt kultursamverkansmodellen, det övergripande fritidspolitiska programmet, folk- och länsbibliotek, idrottsanläggningar, stöd till kultur- och fritidsföreningar.

Koncernsamordning omfattar att utifrån brukarens behov av samordnade insatser leda arbetet med att utveckla gränssnitt och förvaltningsövergripande utvecklingsfrågor. Detta kan omfatta frågor som exempelvis integration, barn- och ungdomsfrågor, psykisk ohälsa, e-hälsa och äldre i behov av särskilt stöd.

Stöd och service omfattar att erbjuda effektiva tjänster som skapar värde för regionens medarbetare och chefer och underlättar för övriga förvaltningars verksamheter att nå sina mål. Arbetet omfattar i huvudsak HR, ekonomi, kommunikation och IT samt måltidsverksamhet.

Stefan Hollmark är regiondirektör och förvaltningschef.

Regionstyrelsen är ansvarig nämnd.

Avdelningen för ekonomi

Ansvarar för ekonomistyrning, styrmodell och styrkort.

Avdelningen för ekonomi ansvarar också för planerings- och uppföljningsprocessen, budget, intern kontroll, finansiering och förvaltning av ekonomiska medel, upphandling, redovisning och ekonomiadministration.

Chef för avdelningen är Ulrika Jansson som också är ekonomidirektör. Avdelningen har tre enheter: ekonomistöd, ekonomiservice samt upphandlingsstöd.

Avdelningen för HR

Ansvarar för personalpolitik, kompetensförsörjning och arbetsgivarvarumärke.

HR ansvarar också för rekrytering och introduktion, ledarutveckling, arbetsmiljö och hälsa, arbetsrätt, avtal och förhandling, facklig samverkan, bemanning och omställning, lönebildning och löneredovisning samt pensioner.

Chef för avdelningen är Lotta Israelsson som också är HR-direktör. Avdelningen har två enheter: HR-stöd samt lön.

Avdelningen för kommunikation

Ansvarar för strategisk kommunikation, varumärkesfrågor och visuell identitet.

Avdelningen ansvarar också för regionupplysning och reception.

Även Almedalsveckans kontor finns inom avdelningen.

Chef för avdelningen är Ulrika Holm som också är kommunikationsdirektör. Avdelningen har tre enheter: kommunikationsstöd, Almedalskontoret och regionupplysningen.

Avdelningen för demokrati och kvalitet

Avdelningen ansvarar för kvalitet- och verksamhetsutveckling samt analys och verksamhetsuppföljning. Därutöver regional samverkan och stödstruktur.

Kansliet hanterar området informationsförvaltning med ärendeberedning och kanslistöd för regionstyrelsen och regionfullmäktige, registratur och regionarkiv, dokumenthantering och informationssäkerhet samt juridisk granskning och rådgivning.

Avdelningschef är Karl Risp. Enheterna på avdelningen är utveckling och kvalitet, regionkansli och informationsförvaltning.

Avdelningen för regional utveckling

Avdelningen ansvarar för arbetet med hållbar regional utveckling i samverkan med lokala, regionala, nationella och internationella aktörer.

Avdelningen ansvarar strategisk planering och ledning av frågor som rör exempelvis infrastruktur, fysisk planering, exploatering kommunikationer, bostadsförsörjning, miljö, energi, internationella relationer, folkhälsa, jämställdhet, mänskliga rättigheter, integration, flyktingmottagande, regional kompetensförsörjning, näringslivsfrågor, mat- och livsmedel, regional tillväxt, projektfinansiering samt trygghet, kris och beredskap.

Chef för avdelningen är Stefan Persson som också är direktör för regional utveckling. Avdelningen har fyra enheter:

  • Social välfärd
  • Hållbar tillväxt
  • Samhällsplanering
  • Beredskap och säkerhetsskydd

Avdelningen för Digitalisering

Avdelningen ansvarar för digital utveckling, systemförvaltning, IT-infrastruktur och arkitektur, datanät och systemintegrationer, E-tjänsteutveckling samt IT- och telefonisupport.

Chef för avdelningen är Antonios Arvanitidis som också är digitaliseringsdirektör Avdelningen har fyra enheter: IT-service desk, IT-stöd, IT-infrastruktur och IT-digital utveckling.

Avdelningen för kultur och fritid

Avdelningen ansvarar för kulturplanen enligt kultursamverkansmodellen, det övergripande fritidspolitiska programmet, folk- och länsbibliotek, idrottsanläggningar och stöd till kultur- och fritidsföreningar.

Chef för avdelningen är Angelica Andersson-Fihn. Avdelningen har fyra enheter: biblioteken på Gotland, biblioteksutveckling, fritid och kultur.

<h2>Avdelningen för måltid</h2>

Avdelning Måltid ansvarar för måltider inom förskola, grund- och gymnasieskola, äldreomsorg samt sjukvården. Vi har ca 140 medarbetare utspridda i 45 kök, från Öja i söder till Fårösund i norr. Varje dag producerar vi omkring 11 000 portioner mat till gotlänningarna!

Josefine Jessen är avdelningschef för måltid

Regionstyrelseförvaltningens medarbetare leder ett antal nätverk med representanter från de övriga förvaltningarna. Dessa nätverk är ett led i koncernledningen och de spelar en viktig roll både när det gäller att utforma strategier och genomföra fattade beslut.

Koncernledningsgruppen
Ansvarig: Stefan Hollmark, regiondirektör

Ekonomichefsnätverket
Ansvarig: Ulrika Jansson, ekonomidirektör

Kommunikationsnätverket
Ansvarig: Ulrika Holm, kommunikationsdirektör

HR-nätverket
Ansvarig: Lotta Israelsson, HR-direktör

Nätverk för digitalisering
Ansvarig: Antonios Arvanitidis, digitaliseringsdirektör

Nätverk för kvalitet
Ansvarig: Josefine Jessen, tf. kvalitetsdirektör

Lokalförsörjningsgrupp
Ansvarig: Malin Pettersson, lokalförsörjningsstrateg

Strategiskt upphandlingsråd
Ansvarig: Nanna Sörling, upphandlingschef

Regionstyrelseförvaltningen

Visborgsallén 19

621 81 Visby

Stefan Hollmark, regiondirektör
Stefan Hollmark
Regiondirektör

Visborgsallén 19

621 81 Visby

Kontakta Region Gotland

Vi svarar på frågor om vår service och verksamheter, hör av dig till oss på telefon eller e-post.

Öppettider idag:  07.00 – 17.00

Sidinformation

Senast uppdaterad:
18 april 2024
Dela sidan

Sidfot

Sidfot logga

Kontakta Region Gotland

Vi svarar på frågor om vår service och verksamheter, hör av dig till oss på telefon eller e-post.

Öppettider idag:  07.00 – 17.00