Hoppa till huvudinnehållet / Skip to main content
Stäng rutan
Stäng rutan

Ring till TeleTal 020-22 11 44

TeleTal är tillgängligt för alla i landet som har tal-, röst och språksvårigheter. Samtalet är kostnadsfritt.

Information om tillgänglighet » Stäng rutan
Region Gotland
Besöksadress Visborgsallén 19
621 81  Visby
Telefon: 0498-26 90 00
E-post: regiongotland@gotland.se Säg vad du tycker

Öns nya deltidsbrandmän, från vänster till höger: Jörgen Gustafsson, Dennis Gabrielsson, Ulf Norell (utbildare), Rickard Lidman, Jerker Ekbrant, Fredrik Lundh, Jonas Svensson, Annelie Milton, Tony Magnusson, Joel Ricxkardsson och Thomas Persson (utbildare). Foto: David Skoog, Region Gotland
 

Nästa vecka kommer det att finnas nio nya deltidsbrandmän på Gotland. Alla nio har precis gått igenom en preparandutbildning och just nu gör tre av dem en extra utbildning för att bli rökdykare. De nio deltidsbrandmännen kommer att jobba på fem olika brandstationer runt om på ön.

På Gotland finns elva räddningsstyrkor fördelade på tio brandstationer runt om på ön. Totalt arbetar cirka 180 brandmän och befäl för din säkerhet. Av de 180 är cirka 150 deltidsbrandmän, som alltså har andra jobb men som också är deltidsbrandmän, eller som det heter numera: räddningstjänstpersonal i beredskap, RiB.

Från och med fredagen den 24 februari finns det nio nya deltidsbrandmän på Gotland. De kommer att vara knutna till brandstationerna i Slite, Kräklingbo, Dalhem, Klintehamn och Hemse. Alla nio har precis gått igenom den åtta dagar långa preparandutbildningen och just nu gör tre av dem en sju dagar lång extrautbildning för att bli rökdykare.

En av de nya deltidarna är Annelie Milton i Klintehamn. Till vardags studerar hon på konstskolan i Visby och hon ser fram emot att kombinera yrkena fotograf och deltidsbrandman.
- Det känns som en bra kombination! Jag ser fram emot jobbet som deltidsbrandman som är väldigt meningsfullt och viktigt arbete för samhället. Det är också flexibelt, vilket gör att jag kan ägna mig åt mitt andra yrke, fotograferandet, också. Jag har idrottat hela mitt liv och gillar känslan av att arbeta mot ett gemensamt mål, att lösa problem tillsammans. Det får jag nu uppleva som deltidsbrandman!

Biträdande avdelningschef Peter Schöön välkomnar de nya deltidsbrandmännen.
-
Räddningstjänstens personal i beredskap, RiB-personal, är i mångt och mycket ryggraden i svensk räddningstjänst och så även på Gotland då de finns spridda runt hela vår ö. Tyvärr blir det allt svårare att hitta personal som har tid och möjlighet att ställa upp och arbeta som räddningstjänstpersonal i beredskap, framför allt på dagtid, då allt fler har sina ordinarie arbeten på annan plats än i hembygden.
- Jag är väldigt glad över att vi nu har nio nya deltidsbrandmän som ska börja tjänstgöra runt om på ön! Alla som är intresserade av att eventuellt börja arbeta inom räddningstjänstens beredskapsorganisation är varmt välkomna att höra av sig till mig eller till brandstationen på orten där dem bor, säger Peter Schöön.

Klicka här för att få veta mer om jobbet som deltidsbrandman.

Sidan uppdaterad: 11 februari 2013
Ansvarig för sidan: Louise Florin

Translation

This website uses Google Translate in combination with professionally translated texts on selected pages.

Google Translate will translate the entire website to the language of your choice in a matter of seconds. However, keep in mind that as the Google translation is automated the result is not going to be completely accurate.

English

Suomeksi

عربي

فارسی

ภาษาไทย